Polska kuchnia i kasza bulgur
W polskiej kuchni można znaleźć wiele składników i produktów, które mają właściwości lecznicze i poprawiają stan zdrowia organizmu człowieka. W tym artykule zostanie omówiona kasza bulgur. Jest ona bardzo znana i ceniona na Bliskim wschodzie. Dlaczego? Ponieważ zawiera w sobie dużo składników odżywczych. Na co pomaga ten składnik? Na pewno wspomaga pracę serca, pomaga na stres oraz obniża poziom cukru we krwi. Dlaczego jest tak popularna? Zawiera w sobie dużo błonnika, magnezu, fosforu. Dodatkowymi składnikami jakie można znaleźć w tej kaszy są witaminy i minerały. Jest najmniej kaloryczna ze wszystkich dostępnych na rynku produktów spożywczych. Jak było wspomniane zawiera dużo błonnika co oznacza, że wspomaga walkę z zaparciami. Z racji, że jest niskokaloryczna, polecana jest osobom, które chcą schudnąć. Czy warto zatem zainwestować w ten składnik? Jak najbardziej. Warto próbować nowych produktów. Zwłaszcza takich pochodzących z innych krajów. Można dowiedzieć się, iż na Bliskim wschodzie istnieje wiele przypraw, które mają działanie lecznicze.